Malta – TOP lankytinos vietos

Malta – nuostabaus grožio sala, kuri stebina savo gamta, draugiškais žmonėmis ir vasara…kuri niekada nesibaigia.

Jeigu ieškote mažo rojaus kampelio, kuriame galėsite pilnai atsipalaiduoti  – tokiu atveju Malta yra geriausias pasirinkimas.

Tiesa, vasaromis čia labai karšta, kai tuo tarpu žiemomis kiek atvėsta ir dažniausiai dėl didelio vėjo maudytis nepavyks.  Visgi, vėjas tikrai Jums netrukdys pamatyti nuostabios gamtos, kuri dažniausiai ir stebina, kuri labiausiai traukia žmones čia atvykti ir atvykus daugiau niekada nebeišvykti.

Automobilio nuoma Maltoje

Nuostabioji Malta kiekvienam yra pasiruošusi atverti savo duris ir siūlo susipažinti su jos grožiu.

Jūsų dėmesiui aptarsime dažniausiai lankomas ir labiausiai rekomenduojamas lankytinas vietas Maltoje, kurios bene geriausiai reprezentuoja šios nuostabios salos grožį.

Malta lankytinos vietos

Malta

Valeta

Kaip ir visų kitų valstybių sostinės, taip ir Maltos – Valeta yra vienas gražiausių miestų, kuris sulaukia bene daugiausia turistų.

Siūlome tai įvertinti ir susipažinti su nuostabiausia Valeta, kuri džiugina savo architektūriniais objektais, taip pat, fantastiško grožio gamta, žinoma, žmonėmis bei siauromis gatvelėmis, kurios vingiuoja ratu.

Dažnai teigiama, kad visa Valeta yra tarsi muziejus po atviru dangumi. Siūlome ir Jums pažinti šio nuostabaus miesto dvasią. Visa Valeta yra įrašyta į saugomų UNESCO objektų sąrašą.

Žydroji lagūna

Bene vienas svarbiausių lankytinų objektų Maltoje yra Žydroji lagūna. Tai – nuostabus gamtos kūrinys, kuris puikiai susipina su žmogaus rankomis ir džiugina tiek akis, tiek kitus pojūčius. Tai išskirtinis gamtos kampelis, kuriame gali smagiai leisti laiką kiekvienas.

Juk nėra nieko maloniau, kaip kaitri saulė ir žydras vanduo. Būtent tai Jums gali pasiūlyti Žydroji lagūna.

Mdina ir Rabatas

Jeigu norite pamatyti žmogaus didybę – tokiu atveju siūlome apsilankyti Mdina ir Rabatas. Tai miesteliai – tvirtovės, kurios datuojamos jau tūkstančiais metų. Manoma, kad pirmieji čia gyveno finikiečiai ir labiausiai stengiasi išmano architektūra, kuri puikiai atlieka gynybinę funkciją.

Mdinos citadelė yra pastatyta ant kalvos, tad tai jai suteikia dar daugiau didingumo bei žavesio.

Marsaxlokk

Marsaxlokk miestelis labiausiai traukia ne tik nuostabia gamta, tačiau ir žmogaus darbu. Čia nuostabiai atrodo mažos spalvotos valtelės, kurios vietiniams žvejams tampa ne tik pramoga, tačiau tuo pačiu ir pragyvenimo šaltiniu.

Miestelyje galite ne tik fotografuoti nuostabiausias valteles, tačiau tuo pačiu paragauti nuostabaus skonio jūros gerybių, pačių skaniausių įvairiais būdais gamintų žuvies patiekalų.

Taršyno šventyklos

Taršyno šventyklos yra priešistoriniais laikais statyta melaito šventykla, kuri visame pasaulyje dažnai įvardijama kaip vienas įspūdingiausio tokio pobūdžio statinių. Ir jų galima rasti Maltoje. Šventyklų amžius siekia net 5 000 metų. Šaltiniai nurodo kad senais laikais čia buvo atliekama labai daug įvairiausių ritualų, kurių metu galbūt net buvo aukojami žmonės.

Žydroji grota

Taip pat siūlome aplankyti dar vieną gautos stebuklą, kuris dažniausiai žavi savo unikalumu. Kartais grota yra pavadinam žydruoju langu, kadangi tarsi arka apgaubusi vandenyną tampa nuostabiu tramplinu į vandenį. Nuostabu ir tai, kad kiekvienas gali pasivaikščioti uolos paviršiumi.

Džgantijos šventyklos

Džgantijos šventyklos yra unikali istorinė vieta, kurioje archeologai rado daug brangių papuošalų bei kitų gaminių, kurie šiuo metu yra nugulę muziejuose. Datuojama kad šios šventyklos yra pačios seniausios Maltoje ir jų amžius gali siekti net 5000 metų. Jos yra senesnės nei Egipto piramidės, tad įsivaizduokite jų svarbumą.

Malta turi tiek daug, ji yra tokie įvairi, tokia nuostabi, tokia šilta ir skani. Daugelis kartą čia apsilankę tikina, kad dar bent kartą tikrai sugrįš, kadangi ši sala yra mažas rojaus kampelis žemėje. O kai šaltas oras Jums pabosta – laikas skirti dėmesio sau.

Viešbučių Maltoje rezervacija



Booking.com

Malta – viena tų šalių, kur nakvynės kainos tikrai nesikandžioja. Jei ieškoti nebrangaus poilsio Viduržemio jūros regione, šalia Graikijos salų ir Kipro būtinai vertinkite ir atostogų Maltoje galimybę. Sala nėra didelė, greičiausiai kelionės metu norėsiteją apžiūrėti visą, tad visai patogu rezervuoti viešbutį kur nors salos viduryje. Turistų sezono metu viešbučiai būna gana užimti, tad apie nakvynės vietų rezervavimą verta pagalvoti iš anksto. Booking.com tą leidžia padaryti paprastai, patogiai ir nemokamai.
Keliauti po salą vertą labai verta nuomotu automobiliu. Malta yra nedidelė, tad vos per porą dienų galite gana neblogai išnaršyti salą. Automobilio nuoma Maltoje kainuoja visai nedaug, dauguma kelių – visai neblogi. Tiesa, yra daug gana siaurų kelių, tad reiks priprasti prie gana nedidelių greičių.

Lankytinos vietos Maltoje

Šiame video rasite dar daugiau lankytinų vietų Maltoje! Pažiūrėkite! 🙂

Maltos žemėlapis