Valeta – įdomiausios lankytinos vietos

Pirmas įspūdis – baltuma, o jeigu dar labai akins saulė – baltuma atrodys dar platesnė ir didesnė.

Nors Valetoje daugiausia pamatysite turistų, tačiau čia išties daug vietinių, kurie mielai bendrauja su jais, kadangi anglų kalba jiems tokia pat gimta, kaip ir maltų. Taigi, jeigu pasiklysite – nesunkiai rasite pagalbą.

Valeta – Maltos sostinė. Nors visa sala yra kažkas stebuklingo ir akinančio, tačiau kaip ir kitų valstybių sostinėms, taip ir Valetai skiriama bene daugiausia dėmesio.

Automobilio nuoma Maltoje

Tiesa, siūlome nepamiršti, kad visa Malta yra labai maža, o jos sostinė – vos adatos smeigtuko dydžio. Ją apeisite per pusdienį, tačiau norėsis kartoti ir kartoti, kadangi Valeta – stebuklinga vieta.

Valeta – tarsi filmuose matytas regionas. O kuo ji gali sužavėti Jus? Pateikiame jums įdomiausias lankytinas vietas Valetoje.

Malta Valeta

Valeta

Aukštutiniai ir žemutiniai Barrakka sodai

Aukštutiniai ir žemutiniai Barrakka sodai – XVIII amžiuje veikti pradėję sodai, kurie iki šiol džiugina nuostabaus grožio gamta, kuriai kiekvienais metais skiriama vis daugiau dėmesio ir džiaugiamasi, kad Valeta turi tokį nuostabų gamtos kampelį.

Nors visa Valeta yra nuostabus gamtos kampelis, tačiau šie sodai sulaukia ypač daug dėmesio. Anksčiau čia buvo asmeninis riterių parkas, kuriame galėjo lankytis tik šio sluoksnio atstovai. Šiuo metu parkas yra prieinamas visiems. Įėjus į muziejaus teritoriją, kuri yra parko ribose, taip pat galima pamatyti ir patrankų bei kitų su karyba susijusių objektų.

Šv. Jono katedra

Šv. Jono katedra buvo pastatyta XVI amžiuje, tačiau ji traukia tikrai ne tik religijos mylėtojus. Kiekvienas, kuris nori pamatyti išskirtinio grožio pastatą – turėtų daugiau dėmesio skirti ir katedrai. Jis susideda iš kelių koplyčių kompleksų ir kiekviena iš jų yra paskirta tam tikram šventajam.

Nors kai kurie teigia,  kad šios katedros aikštė labiau primena karybai skirtą objektą, o ne religinį pastatą, tačiau jis visas – tikrai labai įspūdingas. Bene labiausiai akis traukia baroko stiliaus interjeras bei eksterjeras.

Valdžios rūmai

Valdžios rūmai stovi šio miesto centre, tad jeigu jau esate Valetoje, tokiu atveju norite ar ne – tikrai juos teks pamatyti. O ir pamatyti labai verta, kadangi tai ne tik istoriškai reikšmingas statinys, tačiau tuo pačiu ir įdomios architektūros objektas.

Rūmai buvo pastatyti XVI amžiuje ir nors metų eigoje juos reikėjo virs rekonstruoti, tačiau šiuo metu turistai gali džiaugtis tikrai labai puikiai atrodančiais rūmais. Žinoma, jeigu norite būti tikras, kad tikai pavyks į juos patekti – tokiu atveju naudinga užsiregistruoti ekskursijai. Tai galima padaryti internetu.

Kino teatras Malta 5D

Kino teatras Malta 5D ne per seniausiai Valetoje pasirodžiusi galimybė, kuri vos tik atsirado – iškart sulaukė labai daug dėmesio ir ja džiaugiasi ne tik vietiniai, tačiau visi, kurie nori patirti kuo daugiau nuotykių. Tai 5D vaizdu džiuginantis kambarys, kuris labai dažnai vadinamas didžiausia Maltos pramoga. Tai visiškai naujos kartos kinas, kuris leis jums įsilieti į patį filmą ir jaustis tarsi esate jo dalis, esate herojus. Nuo šiol žiūrėti filmus tampa visiškai kitokia pramoga.

Viešbučių Valetoje rezervacija



Booking.com

Kartą aplankius Valetą dažniausiai norisi į ją grįžti dar kartą. Ir tai visiškai suprantama, kadangi ši sostinė labai dažnai pavadinama mažyčiu rojumi žemėje. O kiekvienas iš mūsų nusipelnė pamatyti vietą, kurioje visada šviečia saulė, kurioje visada gera, jauku, kurioje visi žmonės šypsosi ir vietą, kurioje paprasčiausiai gera kvėpuoti. Nes Valeta –  būtent tokia. Kaip ir visa Malta.

Valeta – lankytinos vietos

Šiame video dar geriau susipažinsite su Valeta ir rasite dar daugiau lankytinų vietų mieste! Pažiūrėkite 🙂

Valetos žemėlapis

Žemėlapis ne tik padės orientuotis po miestą, bet jame matysite, kur yra Valetos lankytinos vietos 🙂