Hamburgas – TOP lankytinos vietos

Hamburgas – nors ir ne vienintelis, tačiau pats didžiausias Vokietijos uostamiestis, kuris vilioja ne tik gamta, tačiau ir pramogų gausa.

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad šis miestas yra industrinis, tad čia lankytinų vietų yra labai mažai. Tikrai ne. Čia Jūsų lauks daug staigmenų, kadangi net ir šis daugiausia į uosto darbus susikoncentravęs miestas tikrai turi ką parodyti.

Automobilio nuoma Hamburge

O svarbiausia, kad čia nuostabiai susipina modernumas su istorine dvasia, kuri labiausiai „atsimuša“ nuo II Pasaulinio karo. Būtent tai labiausiai ir žavi šiame mieste. O papildomai – pramogų gausa, kurią siūlome įvertinti.

Hamburgas lankytinos vietos

Hamburgas

Landungsbrücken

Landungsbrücken yra pati svarbiausia Hamburgo miesto vandens transporto stotis. Jeigu esate vandens mėgėjas ir Jums atrodo, kad keliavimas vandens transporto priemonėmis yra ne tik greitas, tačiau ir labai smagus – būtinai čia aplankykite. Čia rasite laivus, kurie siūlo ekskursijas po Hamburgo uostą.

Bilietus galima įsigyti internetu, tačiau to nepadarys nereikia pergyventi, kadangi tikrai siūloma labai plati ekskursijų pasiūla, tad kuris nors variantas Jums tiks. Taip pat krantinėje galima rasti ir istorinius laivus, kurie šiuo metu yra paversti muziejumi.

Šv. Mykolo bažnyčia

Kai ir kituose Vokietijos miestuose, taip ir Hamburge galima rasti labai daug religinių statinių, kurie dažniausiai žavi ne religine potekste, tačiau dėl savo unikalios architektūros bei atsiradimo istorijos. Ši bažnyčia dažnai pavadinama pačiu svarbiausiu Hamburgo simboliu. O labiausiai akis traukia jos puošnumas bei išskirtinumas. Užlipus į bokštą atsivers nuostabi miesto bei uosto panorama, kurią būtina įamžinti ne tik akimis, tačiau ir fotografavimo priemonėmis.

Hamburgo žuvų turgus

Mėgstantys skaniai pavalgyti turėtų apsilankyti Hamburgo žuvies turguje, kur tikrai galima rasti ne tik labai daug skirtingų rūšių žuvies, tačiau ir įsigyti ją gana mažomis kainomis. Bene aktyviausiai prekybininkai čia dirba sekmadienio rytais. Kuo anksčiau užsuksite – tuo didesnę pasiūlą rasite, juolab, šiltais vasaros rytais apsipirkimas šiame turguje atrodo tikrai labai žavingai. Žinoma, įsigyti galima ne tik žuvies, tačiau ir kitų jūros gėrybių. Turguje taip pat samba gyva muzika,  kartais net vyksta šokiais, tad ėjimas apsipirkti tampa nuostabia pramoga.

Hamburgo Rotušė

Pats svarbiausias pastatas yra rotušė, kad Hamburgas taip pat gali pasigirti ją turintys. Tiesa, ji yra tikrai labai graži, tad verta ne tik praeiti, tačiau ir sustoti pasigrožėti. XIX amžiaus statymus turi net 647 kambarius. Juose labai dažnai vyksta miesto renginiai, tad kiekvienas turi galimybę pamatyti ne tik eksterjerą, tačiau ir interjerą.

Reeperbahn gatvė

Reeperbahn gatvė yra dar viena unikali vieta, kuri labiausiai žavi savo paprastumu. Hamburge vietinių ši gatvė labai dažnai pavadinama Raudonų žibintų kvartalu. Tai bene pati didžiausia linksmybių vieta, kurioje renkasi nuotykių mėgėjai. Čia rasite labai daug barų, kavinių, naktinių klubų, kurie skiriasi savo tematika bei žmonėmis, kurie renkasi. Nakties metu tai tampa pati aktyviausia gatvė visame Hamburge.

Speicherstadt rajonas

Speicherstadt rajonas dažnai pavadinamas sandėlių rajonu. Jis buvo įkurtas dar XIX amžiuje. Ką apie rajoną sako jo pavadinimas? Taip, čia yra pats didžiausias sandėlių kompleksas, kuris buvo kurtas naudojant neogotikinių plytų pastatus. Šiuo metu dalis yra rekonstruoti ir turi naujas pastatus, o dalis vis dar išlaikę savo autentišką, tačiau būtent tai suteikia Speicherstadt savotiško žavesio. Juk istoriją myli visi!

Hamburgo kanalai

Jeigu neturite galimybių aplankyti Venecijos – tokiu atveju Hamburgo kanalai labai puikiai gali ją atstoti. Kanalus jungia daugiau nei 2 000 tiltų ir mažų tiltelių, kurie padeda iš vienos vietos pereiti į kitą. Žinoma, galima aplankyti labai daug vietelių, kadangi siūlomos specializuotos ekskursijos. Verta jomis pasinaudoti.

Hamburgas – nuostabi vieta, kurioje rasite ką veikti kiekvieną dieną. Viešbučių rezervavimas vykdomas internetu, kad jau atvykus į miestą pavyktų greitai rasti sau labiausiai tinkamą nakvynės vietą.

Viešbučių Hamburge rezervacija



Booking.com

Hamburgas išties puikus ir įdomus miestas. Tad čia verta praleisti bent kelias dienas. Iš anksto pasirūpinus viešbučio rezervcija, poilsis Hamburge bus gerokai ramesnis ir paprastesnis – bent jau apie nakvynę kelionės metu galvoti nebereikės. Na o norint pamatyti miesto apylinkes, verta pagalvoti ir apie automobilio nuomą Hamburge – tai yra palyginus nebrangu, o galimybių atveria daug.

Ką veikti Hamburge

Hamburgo žemėlapis