Paryžius – TOP lankytinos vietos

Į Paryžių keliauja ne tik įsimylėjėliai ar romantikai, o ir architektūrinių perlų medžiotojai.

Juk tai vienas tų miestų, kuriame galima pamatyti jau legendomis tapusius statinius, kurių net mažytis fragmentas diktuoja atsakymą, kas už viso to slepiasi.

Lyg to būtų negana, šis taškas ypač vertinamas dėl aukštos klasės restoranų, vertingus meno kūrinius eksponuojančių galerijų, šiuolaikiškų parduotuvių ar talentingų, pasaulyje pripažintų dizainerių madų šou.

Paryžius - lankytinos vietos

Paryžius

Nesvarbu, kokiais tikslais vedini atsidūrėte Paryžiuje, sau tiksiantį  ir patiksiantį užsiėmimą atrasite be didelio vargo. Tiems, kas negali ekskursijoms skirti bent savaitės, siūlome pasinaudoti mūsų glaustu maršrutu, kuriame pateikti visi įdomiausi bei populiariausi lankytini objektai.

Paryžius ir Eifelio bokštas – vienas nuo kito neatsiejami atributai. Jau ne vieną šimtmetį 324 metrus į dangų besistiebiantis statinys, anuomet iškilo kaip Revoliucijos sukaktį turėjęs atminti simbolis.

Automobilio nuoma Paryžiuje

Iki mūsų dienų šis bokštas išlieka tarp turistų geidžiamiausių išvysti objektų, nuo kurio aukščiausio taško atsiveria neįtikėtinos panoramos, atmintyje išliksiančios visam gyvenimui.

Dar didesnį įspūdį palieka naktinis Eifelio apšvietimas.

Žingsniuojame toliau, kur nepastebėta negali likti garsioji Triumfo arka. Dar Napoleono laikais pradėta statyti arka dabar tampa daugelio miesto svečių tikslu, o kaip kitaip, kai šis šedevras pasitinka nepaprastai puošnia išore, nuo kurios sklinda ypatingai pakili atmosfera.

Vertėtų paminėti bene ryškiausią viduramžių laikų bažnyčią – Notre Dame katedrą. Šioje vietoje karaliaus titulai buvo suteikiami šaliai vadovauti paskirtiems asmenims, todėl nesistebėkite viduje  pasitinkančiu išties karališku interjeru, gausiomis dekoro detalėmis.

Neabejingi liksite santūrumu bei minimalistiniu stiliumi pasižymintiems Liuksemburgo rūmams.

Tik įsivaizduokite, kad buvo metas, kai rūmai buvo paversti net kalėjimu!

Žinoma, dabar apie tai byloja tik istoriniai šaltiniai, o patį statinį iš visų pusių juosia išpuoselėti parkai, fontanai, tvyro ramybė ir jaukumas.

Visgi, mėgstantiems gyvą ir šurmulio kupiną miestą, pasiūlytume patraukti link Santarvės aikštės. Čia būsite apsupti praeivių, kurie renkasi ne tik pavaikštinėjimą po parduotuves, o ir išskirtinio palikimo- senovinio Egipto obelisko aplankymą. Vėlai vakare akis džiugina ir apšviesti fontanai, daili architektūra.

Ganėtinai produktyvi popietė laukia susiruošusių pabūti Montmartre. Jame dominuoja kultūra ir menas. Dailininkai savo kurtus paveikslus parduoda tiesiog gatvėje, todėl nenutuokiantiems ką išrinkti lauktuvių artimiesiems, tai bus puikus sufleris.

Taip pat vertėtų pasidairyti po legendinį Moulin Rouge kabaretą, Salvadoro Dali muziejų, Šv. Jėzaus širdies baziliką, akinančia savo tyrai baltu fasadu bei elegantišku dizainu.

Turbūt daugiausiai aptarimo būtų nusipelnęs vienas geriausių bei lankomiausių muziejų pasaulyje-  Luvras. Neaprėpiamo ploto teritorijoje visko tiek, kad norint išnagrinėti kiekvieną kertelę, apsiriboti vos keliomis valandomis būtų visiškai netikslu.

Neįkainojamų relikvijų amžius svyruoja nuo kelių dešimtmečių iki kelių tūkstantmečių, tad įvairovės pasigesti muziejuje praktiškai neįmanoma.

Nors pačiu garbingiausiu Luvro eksponatu laikomas “Mona Liza“ paveikslas, negalima nesižavėti ir kitų kūrėjų, kaip Mikelandželas, Rafaelis darbais. Esama nemenkos skulptūrų, senovės Egipto, Graikijos civilizacijas iliustruojančių reliktų, Prancūzijos karališkosios šeimos brangenybių parodos, archeologiniams radiniams skirtų atskirų erdvių, istorinius faktus apžvelgiančių salių ir kitų svarbių praeities liudininkų.

Būtinai apžiūrėkite modernia išvaizda dėmesį patraukiantį futuristinį Pompidu centrą. Net jei nesusidomėtumėte vidaus turiniu, neįprastos konstrukcijos neabejotinai išliks kaip vienas netikėčiausių kelionėje matytų objektų.

Galiausiai, kviečiame pasisvečiuoti ir Eliziejaus laukuose. Prekybos ir pramogų meka tituluojama vieta yra puikus pasirinkimas norintiems apsipirkti, padegustuoti prancūziškos virtuvės gėrybių ar kartu su kolega aptarti kelionės metu įgytas patirtis kurioje nors iš kavinių.

Viešbučių Paryžiuje rezervacija



Booking.com

Paryžiaus lankytinos vietos

Šiame video dar geriau susipažinsite su Paryžiumi ir atrasite jums mielų vietų! Pažiūrėkite 🙂

Paryžiaus žemėlapis